041 301 112
 
 
 

Vzdrževanje in servisiranje gasilnih aparatov in hidrantov

Vzdrževanje in servisiranje gasilnih aparatov in hidrantov

Vzdrževanje gasilnih aparatov določa Pravilnik o minimalnih tehničnih in drugih pogojih za vzdrževanje ročnih in prevoznih gasilnih aparatov. Podjetje Alvidis d.o.o. je iz strani Uprave Republike Slovenije pooblaščena za vzdrževanje ročnih in prevoznih gasilnih aparatov kot tudi za preizkuševanje hidrantnih omrežij.

Vzdrževanje ročnih in prevoznih gasilnih aparatov

Pravilnik o minimalnih tehničnih in drugih pogojih za vzdrževanje ročnih in prevoznih gasilnih aparatov določa, da mora lastnik gasilnega aparata le tega vzdrževati na svoje stroške pri pooblaščenem vzdrževalcu v skladu z navodili proizvajalca.

Vzdrževanje gasilnih aparatov obsega:

  • pregled brezhibnosti delovanja gasilnika po navodilih proizvajalca;
  • servisno vzdrževanje po navodilih proizvajalca

Preizkušanje hidrantnega omrežja ter redni tehnični nadzor hidrantnega omrežja

Preizkušanje hidrantnega omrežja je predpisno s Pravilnikom o preizkušanju hidratnih omrežij. Lastniki, uporabniki ali upravljalci objektov morajo za novo zgrajeno hidrantno omrežje ter pred pričetkom njegove uporabe pridobiti potrdilo o brezhibnem delovanju vgrajenega hidrantnega omrežja.

Redni tehnični nadzor hidratnega omrežja se izvaja tako na notranjem kot zunanjem hidrantnem omrežju. Izvajati ga je potrebno najmanj enkrat letno. Pri rednem tehničnem nadzoru zunanjega hidrantnega omrežja se poleg vizualnega pregleda izvede tudi meritev statičnega tlaka.

Za več informacij nas pokličite na telefonsko številko 041 301 112 ali pošljite e-mail na naslov info@alvidis.si.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.